Vandenbempt stelt vast: ''Kroatie deed het beter dan België''

Vandenbempt stelt vast: ''Kroatie deed het beter dan België''

16-07-2018 11:06
16

Frankrijk kroonde zich zondag dankzij een 4-2 zege op Kroatië tot wereldkampioen. Peter Vandenbempt geeft in zijn terugblik op de eindstrijd een pluim aan de Kroaten, die strijdend ten onder gingen.

''Ondanks hun vermoeide benen hebben ze toch de finale gemaakt. Ze hebben pech gehad met een owngoal en een paar scheidsrechterlijke beslissingen. Met hun doelman ook, dat is normaal een hele goeie, maar die had gisteren een offday.  Ze zijn gestuit op de efficiëntie van Frankrijk. Wat mij betreft, krijgt Kroatië een staande ovatie'', laat Vandenbempt weten aan Sporza.

Vandenbempt zag ook dat de Kroaten tegen Frankrijk meer voor elkaar kregen dan de Rode Duivels. ''Ze hebben het, ondanks hun zware parcours, beter gedaan tegen Frankrijk dan de Belgen deden in de halve finale. De Kroaten hebben de stevige en stugge Fransen meer pijn gedaan en meer doen wankelen dan wij.'' Er bleek echter ook een maximum aan hun weerbaarheid te zitten. ''Maar oké, vanaf de 3-1 was het vat af en was het wachten op het eindsignaal.''