Het rapport: twee uitstekende Rode Duivels, ook één enorme tegenvaller

Het rapport: twee uitstekende Rode Duivels, ook één enorme tegenvaller

10-07-2018 22:15
14

De WK-droom is over: de Rode Duivels hebben met 1-0 verloren van Frankrijk. Dit zijn rapportcijfers van alle Rode Duivels in deze match.

Courtois 8,5: Aan hem lag het zeker niet. Hij keept al heel het toernooi op hoog niveau en hield ook vandaag Frankrijk van een grote score. In de slotfase hield hij de Duivels nog twee keer in de wedstrijd, maar dat mocht niet baten.
Alderweireld 6,5: Hield het mooi dicht en speelde sober. Betrouwbaar zoals altijd.
Kompany 6,5: Op één gevaarlijke pass na hield hij de Fransen goed af. Liet zich op het uur ringeloren door Mbappé met een subliem hakje, maar dat is geen schande
Vertonghen 6,5: Speelde een onopvallende partij met weinig aanvallende impulsen. De linkerflank bleef dan ook nagenoeg leeg bij balbezit. 
Chadli 6: Zijn loopvermogen liet zich weer blijken, maar hij kreeg wel geen enkele voorzet goed voor doel. Dodelijk, want met Fellaini in de ploeg is dat een absoluut wapen.
Dembele 4: Heel wat fans schreeuwden voor een basisplek, maar die verwachtingen kon hij absoluut niet waarmaken. Hij haalde vaak de snelheid uit het spel, verstuurde weinig geslaagde passes en ook in de balrecuperatie was hij onzichtbaar terecht gewisseld op het uur.
Witsel 7: Zoals altijd opvallend onopvallend, maar liep enorm veel gaten dicht en zorgde ook voor een vlotte omschakeling. Zijn schot in de slotfase had een pak beter verdiend.
Fellaini 6: Stond er voor zijn kopbracht, maar veel mooie kansen kreeg hij helaas niet. Eén keer was hij echt gevaarlijk op een voorzet van Mertens. Buiten de zestien leverde hij zijn werk, maar technisch is hij net niet voldoende om opbouwend zijn steentje bij te dragen.
Hazard 8: Begon als een wervelwind aan de match en liet Pavard dan ook sterretjes zien. De Fransen hadden duidelijk schrik voor hem, maar hij kon niet verzilveren met een goal of assist en kon de bakens in de tweede helft niet verzetten.
De Bruyne 7: Richtte zich op zijn rol van patron op het middenveld om het spel te verdelen. Eiste dan ook veel ballen op, maar kreeg te weinig schwung in het spel. Hij vond geen openingen in het sterke Franse blok.
Lukaku 6: Zat niet goed in de match en raakte dan ook niet aan doelkansen. Met Varane had hij een tegenstander die hem fysiek aankan, en dat was duidelijk een flinke aanpassing voor de aanvaller.

Mertens 6,5: Werd ingebracht om vanop rechts ballen in de zestien te pompen. Dat lukte één heel goed, maar zijn acties werden te voorspelbaar.
Carrasco 6: Werd opvallend genoeg ingebracht voor Fellaini, maar kon zijn meerwaarde niet bewijzen. 
Batshuayi: Viel te kort in voor een beoordeling.