In Nederland zijn ze toch niet onder de indruk van onze Rode Duivels

In Nederland zijn ze toch niet onder de indruk van onze Rode Duivels

07-07-2018 23:05
42

De Rode Duivels zijn er vrijdag in geslaagd om zich te kwalificeren voor de halve finales van het WK. België zette een fantastische prestatie neer door Brazilië uit te schakelen. Maar in Nederland was niet iedereen overtuigd.

De journalist/analist Taco van de Velde vond de kwalificatie van de Rode Duivels namelijk niet terecht. "Neen, kijk maar naar de kansenverhouding. Ik wil best wel meegaan in de euforie, maar dat slaat natuurlijk nergens op", zegt hij bij Voetbal International.

"België kan wel fantastisch counteren, hebben ze aangetoond met die tweede goal. Maar die eerste treffer was een mazzelgoal. En in de eerste 20 minuten was Brazilië ook veel beter. De Belgen hebben fantastische spelers, maar door de zege verdiend te noemen doe je Brazilië tekort."

Toch zag hij één uitblinker. "Als je naar een uitblinker zoekt, moet je Thibaut Courtois noemen. Fantastische keeper, werkelijk waar. Ze hebben misschien wel de beste keeper van de wereld in doel staan. In dit soort wedstrijden gaat het erom en moet hij ze overeind houden, dat heeft hij ook gedaan. Maar dat hij de uitblinker is, is niet voor niks."