Krankzinnige oefenpartij tussen Anderlecht en PSV levert Belgische winnaar op

07-07-2018 17:50
12

RSC Anderlecht en PSV Eindhoven hebben zaterdag een waanzinnige oefenpot afgewerkt. Uiteindelijk trokken de Brusselaars aan het langste eind met spectaculaire 5-3-cijfers. De grote verliezer? De voetbalfan.

Op politiebevel waren er namelijk geen toeschouwers toegelaten om het duel gade te slaan. Een gemis van jewelste, want beide elftallen speelden vanaf minuut één volle kracht vooruit. Dat leverde al snel een openingstreffer op: na een Eindhovense botsing duwde Knowledge Musona binnen.

PSV draaide de rollen echter meteen om. Via Luuk de Jong en Gaston Pereiro klommen de Nederlanders op voorsprong, al raakte Anderlecht tussendoor paal én lat. Vlak voor rust kreeg PSV nog een uitgelezen kans, maar Thomas Didillon pakte na een onbegrijpelijke misser van Donyell Malen.

Doldwaze match
Wie dacht dat de eerste helft spectaculair was, wist het helemaal niet meer in de openingsfase van de tweede periode. In amper vijf minuten werd liefst drie keer gescoord. Pieter Gerkens en Kristal Abazaj sloegen toe voor paars-wit, maar Steven Bergwijn maakte opnieuw gelijk.

Daarna besloot Anderlecht dat het welletjes was. De Brusselaars schakelden nóg een versnelling hoger en legden PSV finaal over de knie. Eerst zette Landry Dimata een zelf uitgelokte penalty om. Tien minuten voor tijd mocht Ivan Santini zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever maken. Daar bleef het uiteindelijk bij: 5-3.