UPDATE: 'Bruggeling mag hopen, Italiaanse clubs strijden om handtekening'

UPDATE: 'Bruggeling mag hopen, Italiaanse clubs strijden om handtekening'

07-07-2018 22:18
1

Club Brugge lijkt snel afscheid te zullen nemen van Fran Brodic. De Kroaat werd de voorbije zes maanden uitgeleend aan Catania Calcio. Daar heeft men na veel vijven en zessen nu toch besloten om de samenwerking verder te zetten.

Brodic is sinds medio 2014 eigendom van Blauw-Zwart, maar mocht in vier jaar tijd nog geen enkele keer aantreden voor de West-Vlamingen. Uitleenbeurten aan Royal Antwerp FC en sv Roeselare bleken geen succes. Sinds januari probeerde de aanvaller het dan maar bij Catania. Ook op Sicilië was zijn meerwaarde beperkt. Hij kwam amper vier keer in actie, wat wel twee doelpunten opleverde.

Desondanks was de club uit de Serie C in eerste instantie niet happig om Brodic te houden. De aankoopoptie die was opgenomen in het huurcontract, werd dan ook niet gelicht. De Italianen zijn daar nu op terug gekomen. Volgens Tutto Calcio Catania zijn Club en Catania opnieuw in gesprek over een definitieve overname van de Kroaat.

Update 07/07 22:18 uur: Volgens Gianluca Di Marzio wil Catania de komst van Brodic nu bijzonder snel afronden. Het schakelt ook een versnelling hoger, want er zouden meer clubs in Italië interesse tonen. Ook Ascoli en Crotone hebben de spits van Club Brugge op het lijstje staan.