OFFICIEEL: Ajax bevestigt toptransfer van 12 miljoen euro: 'Yeah, he's coming!'

OFFICIEEL: Ajax bevestigt toptransfer van 12 miljoen euro: 'Yeah, he's coming!'

27-06-2018 16:23
6

Ajax heeft de komst van Dusan Tadic naar Amsterdam bevestigd. De international van Servië wordt overgenomen van Southampton. 

"De komst van Dusan Tadic betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij is op meerdere posities inzetbaar, zowel op het middenveld als voorin. Zijn ervaring is bovendien belangrijk voor de vele jonge talenten die we in de selectie hebben. Hij is een ‘winnaar eerste klas’ en dat soort spelers heb je er graag bij", zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars op de website van Ajax.

Ajax meldt dat Southampton 11,4 miljoen euro ontvangt voor de 29-jarige Tadic. Dat bedrag kan 'door variabelen' oplopen tot maximaal 13,7 miljoen euro. Eerder schreven diverse media dat er ruim 17 miljoen euro gemoeid was met de deal. 

Momenteel is Tadic nog met Servië actief op het WK in Rusland. Zodra dat toernooi is afgelopen voor de linkspoot, komt hij naar Amsterdam 'om zijn persoonlijke afspraken over zijn vierjarige overeenkomst met Ajax te vervolmaken'.  Tadic tekent dus tot medio 2022 bij zijn nieuwe club. Eerder speelde hij in Nederland voor FC Twente en FC Groningen.