Genk kwam per toeval uit bij wereldtopper: Ik ging zijn broer scouten

Genk kwam per toeval uit bij wereldtopper: "Ik ging zijn broer scouten"

22-06-2018 22:33
0

Op het WK zijn momenteel heel wat ex-spelers uit de JPL actief. Eentje daarvan is Sergej Milinkovic-Savic. Die momenteel het mooie weer maakt bij Lazio Roma. Dat hij in het verleden bij Genk was beland, was toch een toevalstreffer.

De middenvelder stond aanvankelijk niet eens op het verlanglijstje van Genk. "Ik kwam zijn broer, Vanja Milinkovic-Savic, scouten", bekent toenmalig technisch directeur Gunther Jacob in Het Nieuwsblad.

"Hij was de keeper van Vojvodina en had al de aandacht getrokken van Man United. Van Sergej had ik nog nooit gehoord, maar zijn talent trok mijn aandacht en de dag nadien zat ik al rond de tafel met zijn moeder en met zijn makelaar. Het frappante was dat er toen nog geen andere geïnteresseerden waren."

Inmiddels wordt Milinkovic-Savic als een potentiële wereldtopper gezien. "Dat hij ooit meer dan 100 miljoen waard zou zijn, was lastig in te schatten. Wel dat hij bij eender welke ploeg ter wereld kan meedraaien."

"Ik hoop dat Sergej nog wat straffe stoten uithaalt op het WK en dan zal ik hem wel eens bellen. Hij is me nog dankbaar voor die kans die ik hem gaf bij Genk", lacht Jacob.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie