Martinez doet Belgische fans al likkebaarden: Het wordt een fantastische match

Martinez doet Belgische fans al likkebaarden: "Het wordt een fantastische match"

22-06-2018 16:28
2

De Rode Duivels kijken zaterdag Tunesië in de ogen op speeldag twee van het WK in Rusland. Bij winst is kwalificatie voor de volgende ronde, op een mathematisch mirakel na, een feit. Dat zal echter niet van een leien dakje lopen, voorspelt Roberto Martinez.

De bondscoach is opvallend lovend voor de Tunesiërs, die de 21e plaats bekleden op de FIFA-ranking. "Tunesië is de meest dynamische ploeg waar we sinds het begin van de voorbereiding tegen spelen. Ze spelen snel voetbal en zijn heel gevaarlijk op de counter. Tegen Portugal, Spanje en Engeland deden ze het heel goed", heeft Martinez zijn huiswerk gemaakt bij Sporza. 

"Tactisch staat het goed. Ze zijn bovendien heel flexibel en veranderen vaak van systeem. Ze zullen er vanaf de eerste minuut vol voor gaan. Het wordt volgens mij een fantastische wedstrijd, want het zijn twee ploegen die willen winnen", belooft de Spanjaard spektakel. "We zullen dus heel geconcentreerd moeten zijn. Tunesië is een heel gevaarlijke ploeg."

Weinig wijzer
Uiteraard bekeek Martinez het eerste duel van Tunesië, tegen de Engelsen. Daarin slikten de Noord-Afrikanen twee tegentreffers op corner. "Je zag dat Engeland sterk is op stilstaande fases", beaamt Martinez. "Tunesië werd op dat vlak gepakt, maar ik zie dat niet als een zwakte. Het hangt tegenwoordig van veel dingen af. Morgen zal het niet zo belangrijk zijn, denk ik."