OFFICIEEL: Wilshere kondigt na gesprek met Emery Arsenal-vertrek aan

OFFICIEEL: Wilshere kondigt na gesprek met Emery Arsenal-vertrek aan

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 22:43di 19-06-2018 om 22:43

Jack Wilshere vertrekt eind deze maand transfervrij bij Arsenal. Na een gesprek met de nieuwe manager Unai Emery heeft de 26-jarige middenvelder besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. Dat kondigt hij zelf aan op Instagram.

De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis verliepen al tijden stroef. Wilshere, een jeugdproduct van de Londenaren, kampte de voorbije seizoenen met veel blessureleed en erkent dat hij salaris moest inleveren om zijn toekomst aan Arsenal te kunnen verbinden. Dat is echter niet de reden voor het vertrek van de spelmaker.

'Mijn intentie is altijd geweest om te verlengen bij Arsenal. Ik heb zeventien jaar bij de club rondgelopen en heb me altijd onderdeel van Arsenal gevoeld. Ik wilde zo graag blijven, dat ik akkoord ging met een lager salaris', schrijft Wilshere. 'Maar na gesprekken met de nieuwe manager was voor mij duidelijk dat ik veel minder speeltijd zou krijgen als ik zou besluiten te blijven. Daarom zie ik geen andere optie dan te zoeken naar andere uitdagingen.'

Het afgelopen seizoen kwam Wilshere tot twintig Premier League-optredens voor The Gunners. Desondanks werd de 34-voudig Engels international niet geselecteerd voor het WK. Wilshere kwam voor Arsenal in totaal 198 keer in actie. Hij wordt door Engelse media gelinkt aan clubs als Southampton, West Ham United, Wolverhampton Wanderers, Sampdoria en AC Milan.

 

Thanks for the memories 💙

Een bericht gedeeld door Jack Wilshere (@jackwilshere) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws