Izquierdo start WK met winst, Kara en Koulibaly gaan onderuit tegen Teodorczyk

Izquierdo start WK met winst, Kara en Koulibaly gaan onderuit tegen Teodorczyk

19-06-2018 09:00

Het WK is hét toernooi waar elke voetbalfan naar kijkt. Dagelijks lekkere potjes voetbal, hopelijk veel goals en enorm veel kansen om lekker veel geld te verdienen. Daily Odds wil de lezers van VoetbalPrimeur.be hierbij helpen en deelt de beste wedtips voor deze WK-dag!

Colombia - Japan // Colombia wint en beide teams scoren (4,40)
Colombia opent het WK tegen Japan, en in de poule waarin de Zuid-Amerikanen zitten lijkt Japan de ideale tegenstander te zijn om tegen te openen: de Japanners verkeren namelijk in een niet al te beste vorm en zijn dan ook de underdog tegen Colombia.

De recente vorm van beide teams spreekt zeer in het voordeel van Colombia: van de laatste 13 interlands werden er slechts 2 verloren, terwijl er 5 keer werd gewonnen en 6 keer werd gelijkgespeeld. Wel kreeg Colombia tijdens 5 van de laatste 8 interlands minimaal 1 goal tegen.

Dat biedt voor Japan in ieder geval de kans om tot scoren te komen, zeker omdat de Aziaten tijdens 6 van de laatste 8 interlands trefzeker waren. Dat is bij het huidige Japanse elftal ook gelijk één van de weinige positieve statistieken, want verder zal het vertrouwen allesbehalve hoog zijn bij Japan: van de laatste 11 interlands werden er slechts 3 gewonnen, terwijl er liefst 6 keer verloren werd en 2 interlands onbeslist eindigden.

Polen - Senegal // Polen wint en beide teams scoren (4,19)
Polen is ongetwijfeld met enorm veel zelfvertrouwen afgereisd naar Rusland voor het WK. Van de laatste 23 interlands verloren de Polen slechts 3 (!) wedstrijden. Van de overige 20 duels werden er 12 gewonnen en werd er 8 keer gelijkgespeeld. Bovendien staan de wedstrijden van Polen vaak garant voor veel doelpunten, want tijdens 13 van de laatste 17 interlands die Polen afwerkte vielen er telkens minimaal 3 doelpunten.

Doordat Polen slechts 2 keer de nul hield tijdens de laatste 8 wedstrijden verwachten wij deze wedstrijd dan ook meerdere doelpunten, maar we zien het niet snel gebeuren dat Senegal een goed resultaat zal boeken: van de laatste 11 gespeelde interlands wist Senegal in totaal slechts 4 duels te winnen, terwijl er verder 2 keer verloren werd en 5 keer gelijkgespeeld.

Rusland - Egypte // Beide teams scoren (2,10)
Egypte verkeert na één wedstrijd direct in noodgevaar. Het onfortuinlijke verlies tegen Uruguay betekent dat de Egyptenaren niet mogen verliezen van Rusland, of men mag alweer naar huis. Goed nieuws, Salah kan meespelen! Dat is maar goed ook, gezien de topspits goed was voor 63% van de totale productie tijdens de kwalificatie. Bovendien kwam Egypte al 3 wedstrijden op rij niet tot scoren, terwijl dit slechts 8 keer lukte in 6 kwalificatiewedstrijden.

Rusland beschikt dus over de uitgelezen kans om zich al vroeg te plaatsen voor de volgende ronde. Het zal plaatsing niet willen laten afhangen van de confrontatie met Uruguay, want de thuisploeg won slechts 2 van z’n laatste 9 wedstrijden en maakte hierbij ook geen indruk tegen toplanden als Frankrijk en Brazilië. Toch kwamen de Russen in 4 van de laatste 5 thuiswedstrijden steeds tenminste 1 keer tot scoren.