VP Rapport - Aanvallend compartiment doet zijn job, Courtois is wakker

VP Rapport - Aanvallend compartiment doet zijn job, Courtois is wakker

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 07:10di 19-06-2018 om 07:10

Onze Rode Duivels kenden geen enkel probleem met Panama. In de eerste wedstrijd werd er met 3-0 gewonnen. Dit zijn de punten volgens de redactie van VoetbalPrimeur.be

Thibaut Courtois – 6,5
Kwam in de eerste helft helemaal niet in actie. In de tweede helft kon hij toch uitpakken met enkele knappe saves en hield hij zijn netten schoon.

Thomas Meunier – 5,5
Liep zoals altijd weer heel veel. Zorgde wel voor dreiging, maar heel wat acties mislukten ook.

Toby Alderweireld – 6
Aanvallende Panamezen heeft hij amper gezien. De verdediger moest het spel vooral opgang brengen, maar meer dan een paar lange ballen trapte hij niet.

Dedryck Boyata –5,5
Net zoals Alderweireld kwam hij niet in actie. Zowel verdedigend als aanvallend. Werd ook vaak helemaal overgeslagen door Vertonghen en Alderweireld.

Jan Vertonghen – 6,5
Had na de 1-0 nog een bijzonder belangrijke rol door Panama van de 1-1 te houden. Kende verder weinig werk.

Yannick Carrasco – 6
Dat hij vooral een aanvaller is, werd nog maar eens duidelijk. Liep enorm veel en kende een goed begin. Maar heeft ook de grootste verdedigende fout van onze Rode Duivels achter zijn naam staan.

Axel Witsel – 6
Moest voor het evenwicht op het middenveld zorgen. Liep weer veel gaten dicht. Op aanvallend vlak kwam hij eigenlijk niet in actie.

Kevin De Bruyne – 7
"Find Kevin" was de meest gebruikte zin van bondscoach Roberto Martinez. 'Kevin' moest dan ook de spelleider zijn tegen de Panamezen. Enkele steekballetjes zorgden wel voor gevaar en een mooie voorzet voor de 2-0.

Eden Hazard – 7
Hazard was alweer ontzettend belangrijk voor de Rode Duivels. Betrokken in de drie doelpunten en de man van het gevaar in de eerste helft. Laat ons vooral hopen dat hij dit het hele toernooi kan blijven doen.

Romelu Lukaku – 7,5
Tegen de fysiek sterke Panamezen kende Lukaku aanvankelijk een bijzonder moeilijke wedstrijd. Kwam er eigenlijk helemaal niet aan te pas, tot de tweede helft. Met twee doelpunten werd hij uiteindelijk nog matchwinaar.

Dries Mertens – 7
Ook al mislukte er veel, hij was in de eerste helft de gevaarlijkste man van de Rode Duivels. Brak de ban door vroeg in de tweede helft te scoren met een schitterende volley.

Lees ook: Rode Duivels breken Panamese muur na heerlijke volley Mertens en dubbele Lukaku

Lees meer over:WK 2018Rode Duivels

Plaats een reactie

Toca +47792
maandag 18 juni 2018 om 19:08
Eerste match winnen is altijd lastig. Dus gaan we positief zijn vandaag.
Vind ik leuk
Patfey +6222
maandag 18 juni 2018 om 20:19
Maar Carrasco beter dan Vertonghen en zowat even goed als veel anderen?
Vind ik leuk
Toca +47792
maandag 18 juni 2018 om 20:42
Nee daar ben ik zeker niet mee akkoord. Heb nog ergens geschreven dat Carrasco een probleem gaat worden. Maar daar was ik voor de match al bang voor.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18538
maandag 18 juni 2018 om 19:17
Opdracht volbracht!
Vind ik leuk
Shredder +3171
maandag 18 juni 2018 om 19:18
Terechte punten!
Vind ik leuk
DDT +3804
dinsdag 19 juni 2018 om 07:26
Boyata was de eerste helft onze beste verdediger. Als je hem 5,5 geeft dan kijk je bevooroordeeld naar hem. Zou de hoogste score van de drie moeten hebben.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 juni 2018 om 07:27]
Vind ik leuk
Jo +139
dinsdag 19 juni 2018 om 09:16
Die punten kloppen toch niet echt. Carrasco meer punten dan Boyata? Ben nu geen Boyata-fan maar die jongen heeft echt wel zijn wedstrijd gespeeld alhoewel hij weinig op de proef gesteld is. Carrasco was dan weer aan het slapen bij de grootste kans van Panama. Meunier in de voorbereidingsmatchen ook geen enkele goede wedstrijd gespeeld , gisteren ook weer van dat. Die moet zich dringend herpakken , want tegen een sterke tegenstander komen we op die manier in de problemen. Chadli is hier voor mij een alternatief. Lukaku was in het spel niet betrokken , maar deed wat een spits moet doen , scoren. In de tweede helft vooral een goeie De Bruyne gezien , maar het niveau zal in de komende wedstrijden toch de hoogte in moeten en vooral meer druk op verdediging zetten , zodat de tegenstander in de problemen komt in het verdedigend compartiment.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws