VP Rapport - Aanvallend compartiment doet zijn job, Courtois is wakker

VP Rapport - Aanvallend compartiment doet zijn job, Courtois is wakker

19-06-2018 07:10
10

Onze Rode Duivels kenden geen enkel probleem met Panama. In de eerste wedstrijd werd er met 3-0 gewonnen. Dit zijn de punten volgens de redactie van VoetbalPrimeur.be

Thibaut Courtois – 6,5
Kwam in de eerste helft helemaal niet in actie. In de tweede helft kon hij toch uitpakken met enkele knappe saves en hield hij zijn netten schoon.

Thomas Meunier – 5,5
Liep zoals altijd weer heel veel. Zorgde wel voor dreiging, maar heel wat acties mislukten ook.

Toby Alderweireld – 6
Aanvallende Panamezen heeft hij amper gezien. De verdediger moest het spel vooral opgang brengen, maar meer dan een paar lange ballen trapte hij niet.

Dedryck Boyata –5,5
Net zoals Alderweireld kwam hij niet in actie. Zowel verdedigend als aanvallend. Werd ook vaak helemaal overgeslagen door Vertonghen en Alderweireld.

Jan Vertonghen – 6,5
Had na de 1-0 nog een bijzonder belangrijke rol door Panama van de 1-1 te houden. Kende verder weinig werk.

Yannick Carrasco – 6
Dat hij vooral een aanvaller is, werd nog maar eens duidelijk. Liep enorm veel en kende een goed begin. Maar heeft ook de grootste verdedigende fout van onze Rode Duivels achter zijn naam staan.

Axel Witsel – 6
Moest voor het evenwicht op het middenveld zorgen. Liep weer veel gaten dicht. Op aanvallend vlak kwam hij eigenlijk niet in actie.

Kevin De Bruyne – 7
"Find Kevin" was de meest gebruikte zin van bondscoach Roberto Martinez. 'Kevin' moest dan ook de spelleider zijn tegen de Panamezen. Enkele steekballetjes zorgden wel voor gevaar en een mooie voorzet voor de 2-0.

Eden Hazard – 7
Hazard was alweer ontzettend belangrijk voor de Rode Duivels. Betrokken in de drie doelpunten en de man van het gevaar in de eerste helft. Laat ons vooral hopen dat hij dit het hele toernooi kan blijven doen.

Romelu Lukaku – 7,5
Tegen de fysiek sterke Panamezen kende Lukaku aanvankelijk een bijzonder moeilijke wedstrijd. Kwam er eigenlijk helemaal niet aan te pas, tot de tweede helft. Met twee doelpunten werd hij uiteindelijk nog matchwinaar.

Dries Mertens – 7
Ook al mislukte er veel, hij was in de eerste helft de gevaarlijkste man van de Rode Duivels. Brak de ban door vroeg in de tweede helft te scoren met een schitterende volley.

Lees ook: Rode Duivels breken Panamese muur na heerlijke volley Mertens en dubbele Lukaku