Zweden wint door VAR en benutte penalty Granqvist van pover Zuid-Korea

Zweden wint door VAR en benutte penalty Granqvist van pover Zuid-Korea

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 15:55ma 18-06-2018 om 15:55

Zweden is het WK begonnen met een overwinning. In Nizhny Novgorod werd het zwakke Zuid-Korea nipt, maar verdiend over de knie gelegd: 1-0.

Andreas Granqvist kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner. De centrale verdediger benutte een penalty, na een overtreding op Victor Claesson. De strafschop werd toegekend na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Granqvist maakte de eerste WK-treffer voor Zweden sinds 2006.

Op de Zweedse overwinning viel weinig af te dingen. De ploeg van bondscoach Janne Andersson was beter dan Zuid-Korea, dat er nauwelijks in slaagde om een paar keer achter elkaar naar de juiste kleur te passen. In de beginfase kreeg spits Marcus Berg een droomkans op de openingstreffer, maar hij raakte het gezicht van doelman Hyun-woo Jo.

In het vervolg bleef Zweden de bovenliggende partij, maar grossierden de Scandinaviërs in gemiste kansen. Onder meer Ola Toivonen was dicht bij een doelpunt. In de absolute slotfase kreeg Zuid-Korea nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Hee-chan Hwang knikte de bal voor open doel meters naast. Anderlecht-spits Isaac Kiese Thelin, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Waasland-Beveren viel in de 77e minuut en maakte zo zijn debuut op een WK.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws