'Chelsea in gesprek met beoogde nieuwe manager; Mertens kan Hazard inlichten'

'Chelsea in gesprek met beoogde nieuwe manager; Mertens kan Hazard inlichten'

Gepubliceerd: zaterdag 16 juni 2018 om 21:50za 16-06-2018 om 21:50

De onderhandelingen tussen Chelsea en Maurizio Sarri worden maandag voortgezet. Dat meldt onder meer Sky Italia. The Blues willen Sarri graag aanstellen als opvolger van zijn landgenoot Antonio Conte. 

Sarri deed het de afgelopen jaren uitstekend met SSC Napoli. Toch moest de 59-jarige oefenmeester onlangs plaatsmaken voor Carlo Ancelotti. Lang hoeft Sarri niet te wachten op een nieuwe klus. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wil afscheid nemen van Conte, ondanks het feit dat de voormalig bondscoach van Italië in twee seizoenen in Londen kampioen werd en de FA Cup won. Het mislopen van Champions League-voetbal kost hem nu de kop. 

Sky Italia weet dat Sarri, die nooit eerder buiten de eigen landsgrenzen werkte als trainer, een verbintenis tot medio 2020 kan signeren op Stamford Bridge. Chelsea heeft daarbij de optie om het contract met één jaar te verlengen. Het is de bedoeling dat clubicoon Gianfranco Zola de rechterhand wordt van Sarri. 

Conte
Het aanstaande vertrek van Conte heeft overigens nog wel wat voeten in de aarde. De trainer beschikt over een contract dat nog één jaar doorloopt. Bij ontslag zal Abramovich Conte een bedrag van circa tien miljoen euro moeten meegeven. 

Plaats een reactie

zaterdag 16 juni 2018 om 22:03
Wordt nieuwe trainer van Trabzonspor
Vind ik leuk
zondag 17 juni 2018 om 11:02
Is een Italiaanse coach die niet enkel aan verdedigen denkt zoals de meeste wel doen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws