Vandenbempt: Hij zit in de vorm van zijn leven en sleurt iedereen mee

Vandenbempt: "Hij zit in de vorm van zijn leven en sleurt iedereen mee"

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 21:45di 12-06-2018 om 21:45

De Belgen hebben een prachtige teamprestatie neergezet tegen Costa Rica, maar Eden Hazard was toch de grootste uitblinker. Peter Vandenbempt weet dat hij een enorm verschil kan maken op het WK.

Vandenbempt is erg tevreden over de prestatie. "Alles was aanwezig in het spel van de Belgen. Hoge pressing, veel druk, de tegenstander opjagen, collectief was het heel erg sterk en het aanvalsspel was om duimen en vingers van af te likken. En dan Eden Hazard. Die zit in de vorm van zijn leven. Het is niet normaal wat die op dit moment presteert. Hij sleurt iedereen mee", klinkt het bij Sporza. 

Met dit niveau kan België heel wat teams aan. "Behalve dat tegendoelpunt, die 0-1 was een moment van onoplettendheid, was er weinig negatiefs te vertellen. Het is eigenlijk nog extra positief want dat doelpunt viel al te midden van de dominantie van de Belgen. Je zou kunnen denken dat ze het zouden laten hangen, maar dat gebeurde helemaal niet. Het stoorde hen nauwelijks. Ze bleven maar doorgaan."

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

Daydreamer +5529
woensdag 13 juni 2018 om 08:10
Het blijft me verbazen dat iedereen zo verrast lijkt met de prestatie van Hazard... Zijn er dan zo weinigen die de Engelse competitie volgen? Ook dit “mindere” seizoen heeft hij er vaak van deze prestaties geleverd, hij was 11 keer man van de match dit seizoen! Alleen speelde hij er in een ploeg die veelal op verdedigen gericht was, met spelers rond hem die niet van het kaliber De Bruyne zijn! Ook speelde hij vaak uit noodzaak in de spits, of op de linkerflank. Als je dit seizoen enkel de 10 matchen bekijkt die hij bij Chelsea centraal heeft gespeeld: daarin haalt hij de beste stats en de beste score van de hele premier league...
Ik zeg reeds jaren dat niemand het volledige potentieel van Hazard al gezien heeft! In potentie is hij zelfs beter dan een Neymar! Zet hem in een ploeg als het Barcelona van enkele jaren geleden, in samenspel met Xavi, Iniesta en Messi...
[Reactie gewijzigd op woensdag 13 juni 2018 om 08:20]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws