Update: paniek ongegrond, blessure van Mbappé valt goed mee

Update: paniek ongegrond, blessure van Mbappé valt goed mee

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 20:41di 12-06-2018 om 20:41

Frankrijk heeft vlak voor de start van het WK een domper te verwerken gekregen. Kylian Mbappé raakte tijdens de training van dinsdag geblesseerd en is een vraagteken voor de eerste wedstrijden van het wereldkampioenschap.

De negentienjarige aanvaller van Paris Saint-Germain kwam tijdens de trainingssessie hard in aanraking met Adil Rami en ging vervolgens naar de grond. Mbappé bleek een enkelblessure aan de botsing van Rami over te houden en moest de training voortijdig beëindigen.

De talentvolle buitenspeler wordt verder onderzocht door de medische staf van Les Bleus, die zaterdag al aan het WK beginnen met een wedstrijd tegen Australië. Het meespelen van Mbappé tegen The Socceroos is hoogst onzeker. Of hij ook moet vrezen voor de groepswedstrijden tegen Peru (21 juni) en Denemarken (26 juni), is vooralsnog niet bekend.

Mbappé leek verzekerd van een basisplek op het WK. Tijdens de drie oefenwedstrijden tegen Ierland, Italië en de Verenigde Staten stond hij steeds aan de aftrap.

Update 20.28: De blessure van Mbappé is niet ernstig. 'Het ging gewoon om een tik, maar bedankt voor alle berichten', schrijft de Fransman op social media.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws