Hij kon niet beter zitten dan bij Anderlecht, de meest gelauwerde club in België

"Hij kon niet beter zitten dan bij Anderlecht, de meest gelauwerde club in België"

12-06-2018 17:20
23

Marc Coucke verliet enkele maanden geleden KV Oostende en trok naar RSC Anderlecht. In Sport/Voetbalmagazine praten Jacques Lichtenstein en Peter Verplancke van Eleven Mangement over die overgang. 

Coucke 'moest' de kust wel achter zich laten volgens Lichtenstein. "KV Oostende. Het is de club van zijn hart, maar hij zat daar aan zijn plafond. En daar was hij zich heel bewust van. Hoe meer ik met hem omging, hoe meer ik zijn behoefte voelde om iets groots te verwezenlijken."

"Zijn wielerploeg behoort tot de top in de wereld en nu had hij een club nodig om in het voetbal aan de Europese top te geraken. Hij kon dus niet beter zitten dan bij Anderlecht, de meest gelauwerde club in België.”

Volgens Verplancke leeft Coucke nu alleen nog voor zijn passies. "Marc is nog zo'n ouderwetse ondernemer. Hij volgt zijn projecten van dichtbij op en werkt vanuit zijn hart. Hij ziet de zaken beter en sneller dan een ander. Oké, hij heeft de middelen om zijn ambities waar te maken, maar hij heeft ook de branie om aan iets te beginnen. Vandaag is hij zo rijk dat hij zijn geld kan investeren in zijn passies."