Onbegrip over niet-selectie Benteke: ''Spits met het meeste potentieel''

Onbegrip over niet-selectie Benteke: ''Spits met het meeste potentieel''

09-06-2018 23:44
6

Christian Benteke was de afgelopen jaren een vast gezicht bij de nationale ploeg. Na een slecht seizoen bij Crystal Palace besloot bondscoach Roberto Martinez hem thuis te laten. Voormalig keuzeheer René Vandereycken zou dat niet hebben gedaan.

Vandereycken had Benteke als extra optie voor de spitspositie meegenomen. ''Adnan Januzaj en Thorgan Hazard kunnen links én rechts spelen. Ik had een van die beiden gekozen, maar Martinez verkoos the balance. Ik ben benieuwd hoeveel minuten Januzaj en Thorgan Hazard samen zullen spelen'',  vraagt Vandereycken zich af in een uitgebreid interview voor Het Nieuwsblad.

In de ogen van Vandereycken is Benteke (34 interlands, 12 goals) zelfs de centrumaanvaller met het meest complete pakket. ''Ik zeg al jaren - en dat is heel persoonlijk - dat Benteke het meeste potentieel heeft als diepe spits. Daar ben ik honderd procent van overtuigd.''

Hij vindt Benteke namelijk in meerdere facetten beter dan Romelu Lukaku. ''Volgens mij is hij niet trager dan Lukaku. Ik denk zelfs dat hij met de bal aan de voet sneller is. Qua kopspel is Lukaku veel verbeterd, maar Benteke, die torent er echt bovenuit. Technisch is Benteke veel beter, en hij gebruikt zijn lichaam ook veel beter om de bal af te schermen. In het ploegspel, bal bijhouden, afleggen en opnieuw voor doel komen: poten­tieel is dat de beste spits die we hebben'', laat Vandereycken nogmaals weten.

Lees ook: Ex-bondscoach is streng: ''Begrijp niet waarom hij al zo lang meegaat''