'Manchester United keurt eerste zomeraanwinst: 20 miljoen euro voor jonge back'

'Manchester United keurt eerste zomeraanwinst: 20 miljoen euro voor jonge back'

05-06-2018 15:41

Manchester United lijkt de eerste slag op de transfermarkt te hebben geslagen. De negentienjarige Diogo Dalot, momenteel nog onder contract bij FC Porto moet de eerste zomerse aanwinst van The Mancunians worden.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports wordt de talentvolle verdediger deze week medisch gekeurd op Old Trafford. De nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen zou concurrentie van liefst acht clubs hebben in de strijd om Dalot, maar lijkt aan het langste eind te hebben getrokken. De jonge Portugees moet, volgens een clausule in zijn contract twintig miljoen euro kosten.

Dalot maakt bijzonder snel carrière in de voetbalwereld. De verdediger maakte op 13 oktober 2017 zijn debuut namens FC Porto, in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Lusitano Évora. Sindsdien kwam hij pas tot acht officiële wedstrijden namens de Portugese landskampioen.

Manchester United lijkt overigens al een tweede aanwinst op het oog te hebben. De Braziliaanse WK-ganger Fred van Shakhtar Donetsk zou al medisch gekeurd zijn door The Red Devils.