Update: 'Standard troeft Anderlecht en Club Brugge af in strijd om middenvelder'

Update: 'Standard troeft Anderlecht en Club Brugge af in strijd om middenvelder'

11-06-2018 09:52
5

Club Brugge en Standard zijn volgens het Italiaanse Tuttomercatoweb in een transferstrijd verwikkeld. Ze willen namelijk allebei middenvelder Samuel Bastien op de kop tikken.

Bastien doet bij de supporters van Anderlecht waarschijnlijk nog een belletje rinkelen. In 2014 maakte hij er zijn debuut bij de profs, maar hij speelde amper twee wedstrijden mee. Daarna werd hij uitgeleend aan Avellino, een club uit de Serie B. Chievo Verona kocht hem daarna definitief aan.

Bastien verzamelde dit seizoen uiteindelijk nog vijftien basisplaatsen bij Chievo. Hij heeft in Italië echter maar een contract tot de zomer van 2019, wat een transfer zou vergemakkelijken. Zijn marktwaarde wordt door de Italianen wel geschat rond de vijf miljoen euro.

Bij Standard kent Bastien in ieder geval wel het huis. Van 2009 tot 2012 was hij er actief in de jeugdreeksen, voor hij overstapte naar rivaal Anderlecht.

Update 09/06, 20.45: Na Standard en Club Brugge zou nu ook Anderlecht denken aan Bastien. Dat meldt het Italiaanse L'Arena. Hoe concreet paars-wit is voor zijn ex-speler meldt de Italiaanse bron niet. 

Update 11/06 09.52: Bastien zou de knoop inmiddels hebben doorgehakt. De zesvoudig belofteinternational heeft zijn familie laten dat hij bij Standard gaat tekenen. Die hardnekkige berichten doen de ronde in het Luikse.