Opvallend: Na Lyra-Lierse SK komt er nu tweede opvolger van Lierse

Opvallend: Na Lyra-Lierse SK komt er nu tweede opvolger van Lierse

01-06-2018 16:49
1

Zo'n drie weken na het faillissement van Lierse is er al een 'nieuw Lierse' als opvolger. Enkele ex-bestuursleden van de club werken samen met het nabijgelegen Oosterzonen.

Dat meldt Gazet van Antwerpen. Er werd een princiepsakkoord bereikt met ex-eigenaar Maged Samy over de verkoop van het Herman Vanderpoortenstadion. De nieuwe club, die de naam KSK Lierse Kempenzonen krijgt, kan volgend seizoen in Eerste Amateurklasse uitkomen én op het Lisp spelen.

De club zal ook in de geel-zwarte kleuren spelen en wil uiteindelijk zelfs de oude clubnaam Lierse SK en het oude loge opnieuw gebruiken. Alleen moet er daarvoor een akkoord gevonden worden met de curator. Ook de Belgische Voetbalbond moet nog zijn fiat geven.

'Ander Lierse'
Wat de komst van KSK Lierse Kempenzonen betekent voor het net opgestarte Lyra-Lierse SK, is nog niet geweten. Die club wil volgend seizoen op enkele kilometers van het Lisp opstarten in Derde Amateurklasse. Uiteindelijk hoopte die ploeg ook naar het Lisp te kunnen verhuizen, maar dat komt er dus niet van.