Man van 99 minuten: Ik vreesde om er niet bij te zijn

Man van 99 minuten: "Ik vreesde om er niet bij te zijn"

31-05-2018 15:28
6

Van alle Rode Duivels in de voorselectie van Roberto Martinez maakte Nacer Chadli in 2018 het minste speelminuten. Bij West Brom speelde hij amper 99 minuten mee. Hij vreesde dan ook uit de boot te vallen. 

"Ik heb gevreesd om er niet bij te zijn”, liet Chadli optekenen door Het Nieuwsblad. “Het was een heel moeilijk seizoen voor mij. Ik heb drie knieblessures gehad. Waarvan twee dezelfde. Maar ik heb hard gewerkt, ben teruggekomen en nu ben ik blij dat ik bij de 28 geselecteerden ben."

Het is nog lang niet zeker of Chadli straks ook mee mag naar Rusland. "Iedereen heeft zijn kans om bij de 23 te zijn. We hebben allemaal goed getraind en zaterdag is er nog de match tegen Portugal. Dan zien we wel. Het is in mijn voordeel dat ik op verschillende posities kan spelen.”

“Als ik in het verleden niet goed gepresteerd zou hebben bij de nationale ploeg zou ik er nu niet bij zijn na zo’n seizoen. Maar ik ben fit en klaar voor het WK. Daar mag je zeker van zijn. De laatste weken heb ik heel hard gewerkt om op hetzelfde niveau te komen als de anderen die tot vijftig matchen hebben gespeeld dit seizoen."