'Kogel door de kerk: Vanheusden op een zucht van JPL-club'

'Kogel door de kerk: Vanheusden op een zucht van JPL-club'

30-05-2018 07:55
2

Ondanks de weinige speelminuten werd Zinho Vanheusden het hof gemaakt door een pak Belgische clubs. De jonge verdediger heeft dan wel nog een huurovereenkomst met Standard, toch vertrekt hij deze zomer nog op Sclessin.

Vanheusden is eigendom van het Italiaanse Internazionale, dat hem uitleende aan Standard. Die huurovereenkomst loopt nog tot juni 2019, maar dat deert de jeugdinternational niet. Hij zal Sclessin dan ook verlaten.

Het Nieuwsblad meldt dat Vanheusden gekozen heeft voor KV Oostende. Het is Gert Verheyen – die bij de Belgische U19 nog werkte met de 18-jarige verdediger – die hem kon overtuigen om voor de Kustboys te kiezen.

Gesprek met Preud'homme
Oostende zal Vanheusden ook huren van Inter. Aan de kust wil de centrale verdediger vooral veel speelminuten vergaren, iets waarin hij bij de Rouches niet slaagde. Michel Preud'homme hoopte de jongeling nog te overtuigen om bij Standard te blijven, maar hij keerde van een kale reis terug.

Daarnaast hengelden ook Club Brugge en AS Eupen naar de diensten van Vanheusden, al waren zij niet echt concreet voor de jeugdinternational. Bij Oostende hoopt de jonge verdediger uit te groeien tot een vaste waarde in het team.