Coucke trekt aan alarmbel bij Anderlecht: Dat is véél te weinig

Coucke trekt aan alarmbel bij Anderlecht: "Dat is véél te weinig"

26-05-2018 15:00
10

Marc Coucke wil van Anderlecht de komende jaren weer een winning team maken. Daar is natuurlijk veel geld voor nodig. Coucke vindt de jaaromzet van 45 miljoen euro dan ook lachwekkend laag.

Zonder de transfers heeft Anderlecht jaarlijks 45 miljoen euro aan commerciële omzet. Coucke vindt dat een schrikwekkend laag bedrag. "Dat is veel te weinig voor een club in het centrum van de hoofdstad. Niemand kan me één structurele reden geven waarom de Belgische top drie niet zou kunnen wat clubs als Benfica en Porto in Portugal doen. Zij zitten op 100 miljoen omzet of er zelfs boven", vertelt hij bij De Tijd.

Anderlecht moet dus snel veel groter worden. "Niemand kan me één structurele reden geven waarom de Belgische top drie niet zou kunnen wat clubs als Benfica en Porto in Portugal doen. We hebben even veel inwoners als Portugal, onze economie is groter, we hebben meer bedrijven en de mensen zijn hier bijna even gek op voetbal. Alleen hun stadioninfrastructuur is beter, dat is de grote Belgische handicap."

Coucke wil in de toekomst ook Europese successen kunnen boeken. "Anderlecht moet zich opnieuw tussen clubs als Basel, Salzburg en Ajax nestelen, wat ik de sub-subtop van het Europese voetbal noem. Daarvoor is op termijn een nieuw stadion nodig. Maar ik had Anderlecht niet overgenomen als er in dit stadion geen marge was om commerciële stappen te zetten."