OFFICIEEL: Lokeren bevestigt transfer en komt met details over contract

OFFICIEEL: Lokeren bevestigt transfer en komt met details over contract

22-05-2018 18:27
1

Mickaël Tirpan maakt zoals verwacht de overstap van AS Eupen naar KSC Lokeren. Eupen bevestigde dinsdag dat de deal helemaal rond is. 

Tirpan stond hoog op de verlanglijst van Lokeren, maar kreeg de concurrentie van Royal Antwerp FC. Onze 24-jarige landgenoot had echter een voorkeur voor Lokeren en is definitief op weg naar de Waaslanders. AS Eupen maakt niet bekend hoeveel het ontvangt voor Tirpan, die nog tot medio 2019 vastlag bij de club uit de Oostkantons.

Eupen en Tirpan gaan overigens al na slechts één seizoen uit elkaar, nadat hij afgelopen zomer pas over was gekomen van Royal Excel Moeskroen. Tirpan was met 32 optrendens lange tijd een vaste basiskracht, maar kwam tijdens de laatste zeven duels van Play-Off 2 geen minuut meer in actie. Eupen-coach Claude Makelélé besloot al andere keuzes te maken met het oog op volgend seizoen.

Update 18u27: De transfer is volledig in kannen en kruiken nu Lokeren de komst van Tirpan heeft bevestigd. In een persbericht laat Lokeren weten dat de kersverse aanwinst een contract voor liefst vier seizoenen heeft ondertekend.