Brys eindelijk voorgesteld bij Sint Truiden: Samenloop van factoren

Brys eindelijk voorgesteld bij Sint Truiden: "Samenloop van factoren"

21-05-2018 17:36
2

Marc Brys werd maandagnamiddag officieel voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer bij Sint Truiden. Hij neemt meteen zijn hele technische staf van Beerschot Wilrijk mee.

 "De timing was juist", vertelde Brys aan Sporza. "Het was een samenloop van factoren, ook persoonlijke. Het missen van de promotie in 1B was een zware klap voor mij. Het is een moeilijke reeks. Er zijn daar uitgesproken favorieten met grote budgetten. Toch lag het verwachtingspatroon bij ons heel hoog. Dat heeft zeker meegespeeld."

En dus besloot Brys de overstap te maken naar eersteklasser STVV. "Ik hoorde hier dat het doel was om binnen de drie jaar Play-off I te spelen. Ik had verondersteld dat dat dit seizoen het doel al zou zijn. Deze club wil stappen zetten. Vorig seizoen is hier al een mooie stap gezet. We moeten dat pad blijven bewandelen. We willen de concurrentie met de top zes opvoeren en gaandeweg ook in die top zes sluipen."

"Of dat realistisch is? De voorbereiding zal al veel duidelijk maken. STVV is een leuke en goede ploeg, maar het is afwachten welke huurlingen er blijven. Ze willen hier voor het begin van de trainingen, op 18 juni, de kern al klaar hebben. Dat is een uitdaging, maar als trainer kan je dat alleen maar toejuichen", besloot Brys.

Lees ook: OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk kondigt dan toch de grote exodus aan