Club Brugge verliest galawedstrijd; Gent naar de Europa League dankzij Kubo

Club Brugge verliest galawedstrijd; Gent naar de Europa League dankzij Kubo

20-05-2018 19:52
29

Club Brugge heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Blauw-Zwart ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen AA Gent, dat dankzij deze overwinning zeker is van de vierde plaats in de Jupiler Pro League.

Voor de aftrap waren er uiteraard meerdere huldigingen in het Jan Breydelstadion. Alle Brugse prijsbeesten werden in de bloemetjes gezet. Na het eerste fluitsignaal viel er echter weinig te beleven. Gent had iets meer balbezit, maar kon weinig klaarmaken. Tot Gigot met één diepe bal de hele Brugse organisatie ontregelde. Kubo plukte hem heerlijke uit de lucht en versloeg Horvath met een gekruist schot.

De thuisploeg kwam veel gretiger uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vossen kreeg een uitstekende kans, maar knikte net naast de kooi van Kalinic. Blauw-Zwart bleef duwen, maar mocht van geluk spreken dat Andrijasevic en Kubo uitstekende kansen op 0-2 lieten liggen. Aan de overkant kreeg Vossen opnieuw een uitgelezen kans, maar de goalgetter kon alweer niet afwerken.

Uiteindelijk bleef de 0-1 op het scorebord staan. Club Brugge kon voor de eerste keer dit seizoen niet scoren in het Jan Breydelstadion en sluit het seizoen af met een nederlaag. AA Gent verzekert zich dankzij deze zege van de vierde plaats in de Jupiler Pro League en het bijhorende ticket voor de Europa League.

Lees ook: Geen erehaag, maar Club Brugge zet zijn prijsbeesten wel in de bloemetjes