OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk haalt kersverse degradant in huis

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk haalt kersverse degradant in huis

Gepubliceerd: zondag 20 mei 2018 om 17:40zo 20-05-2018 om 17:40

Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht en is dan nu ook officieel gemaakt door Beerschot-Wilrijk. Loris Brogno (25) keert bij de Kielse Ratten terug op de Belgische velden.

Brogno komt over van het Nederlandse Sparta Rotterdam, waarmee hij zondag nog uit de Eredivisie degradeerde door een 1-3 nederlaag tegen tweedeklasser FC Emmen. De zoon van Dante Brogno tekende op Het Kiel een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar. 

De aanvaller verkiest een avontuur bij Beerschot-Wilrijk boven de Jupiler Pro League, zo laat hij weten in een eerste reactie. ''Ik kon ook naar een aantal 1A-clubs maar ik opteer voluit voor het project van KFCO Beerschot Wilrijk. Het is hier op het Kiel dat ik graag mee wil helpen aan de sportieve ambitie van de club om naar de hoogste afdeling te promoveren'', klinkt het op de website van zijn nieuwe club.

Onze landgenoot heeft veel zin in zijn nieuwe project. "Spelen voor promotie is een leuke uitdaging. Ik kijk er verder naar de sfeer die er altijd in het Olympisch Stadion heerst. Beerschot Wilrijk beschikt over een grote en trouwe aanhang, de club staat voor traditie. Met andere woorden, het nieuwe seizoen kan voor mij niet snel genoeg beginnen. Ik kom ook in Antwerpen wonen en ben blij dat ik na drie jaar Nederland weer in België zal kunnen voetballen."

Brogno kwam al uit voor Oud-Heverlee Leuven, Lommel United en Bergen voordat hij de grens overstak.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws