BREAKING! Kortrijk-middenvelder test positief: vier maanden schorsing

BREAKING! Kortrijk-middenvelder test positief: vier maanden schorsing

Gepubliceerd: zondag 20 mei 2018 om 16:19zo 20-05-2018 om 16:19

Opvallend nieuws uit Kortrijk. Bernard Kumordzi moet een schorsing van liefst vier maanden uitzitten, omdat hij in oktober 2017 positief heeft getest bij een dopingcontrole. Kortrijk bracht het nieuws zondag via een officieel communiqué naar buiten.

'Bennard Kumordzi moest zich op 15/10/2017 na afloop van de wedstrijd Standard Luik – KV Kortrijk aanbieden voor een antidopingcontrole. Het resultaat van deze controle, ook na de aangevraagde tegenexpertise, was positief. Er werd een concentratie van 186 ng/ml Carboxy-THC aangetroffen in de urinestaal, waar er normaal een toegestaan maximum van 180 ng/ml is, een minieme overschrijding dus. Carboxy-THC is bovendien niet prestatiebevorderend', klinkt het.

Desondanks krijgt hij een schorsing van vier maanden van het Vlaams Doping Tribunaal. 'Tijdens deze periode zal hij uiteraard niet kunnen deelnemen aan officiële wedstrijden, maar blijft wel deel uitmaken van de A-kern van KV Kortrijk', legt de Veekaa verder uit.

De klap is vanzelfsprekend hard aangekomen bij de 33-jarige Kumordzi, die dit seizoen 33 keer uitkwam voor Kortrijk. 'Bennard is aangedaan door de feiten en benadrukt dat hij de substantie zelf niet bewust heeft ingenomen. Hij zal zich tijdens zijn schorsing blijven inzetten voor de club en hoopt om na zijn schorsing zo snel mogelijk opnieuw zijn waarde voor de club te bewijzen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws