De Play-Offs hebben ons behoed voor een langdradige competitie

"De Play-Offs hebben ons behoed voor een langdradige competitie"

Gepubliceerd: vrijdag 18 mei 2018 om 23:18vr 18-05-2018 om 23:18

Dit seizoen kregen we één van de spannendste versies van de Play-Offs op ons bord. Club Brugge werd uiteindelijk kampioen, maar dat konden even goed RSC Anderlecht of Standard worden. Toch willen de supporters graag af van de Play-Offs. Frank Raes echter niet.

"Als de zes sterkste Belgische teams van het moment het onderling tegen elkaar opnemen, dan ga ik daar graag voor zitten. Het Belgische play-offsysteem was en is nog altijd innovatief en verfrissend", zegt hij bij Sporza.

"De dringende suggestie om meteen terug te keren naar het oude format dat als enige een rechtmatige kampioen oplevert, is niet alleen eenzijdig, ze is gewoon fout."

Saaie competitie
Volgens hem zorgen de Play-Offs voor een leukere competitie. "De Play-Offs hebben ons behoed voor een langdradige competitie waarbij de kampioen eind februari al bekend was. In Duitsland, Frankrijk en zelfs Engeland hobbelden ze geeuwend naar het einde. Bayern München, PSG en Manchester City deden lang voor de eindmeet de boeken al dicht."

"Supporters, ook die van Club Brugge, verkiezen diep in hun hart spanning tot de laatste speeldag. Dan is de ontlading en de vreugde des te heviger. Dat hebben we vorige zondag in Brugge kunnen vaststellen. Zelfs Bart Verhaeghe noemde deze titel mooier dan die van twee jaar geleden. Quod erat demonstrandum", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws