Moeskroen slacht OHL af, Kortrijk kan ook winnen zonder doelpunt van Chevalier

18-05-2018 22:21

Het seizoen zit erop voor Waasland-Beveren, Kortrijk, Moeskroen en OH Leuven. Op de allerlaatste speeldag hebben de vier ploegen nog voor een mooi einde gezorgd. Moeskroen was veel te sterk voor de Leuvenaren, terwijl Kortrijk uiteindelijk geen scorende Teddy Chevalier nodig had om nog eens te winnen.

Moeskroen – OH Leuven 5-0
OHL wou het seizoen goed afsluiten, maar dat was er niet aan te zien. Thuisploeg Excel Moeskroen nam de Leuvenaren meteen bij de keel en hield niet los. Yannis Mbombo zorgde al na zes minuten voor de voorsprong, daarna werd het alleen maar erger.

De Henegouwenaren bleven op zoek naar doelpunten en werden daarvoor beloond. Voor rust stond het al 5-0 na goals van Sebastjan Spahiu, Selim Amallah, Christophe Diedhiou en Dimitri Mohamed.

In de tweede helft kregen we geen doelpuntenfestival meer en kreeg OHL ook wat meer grip op de partij. Voor een eerredder zorgde dat echter niet, het bleef 5-0.

Waasland-Beveren – KV Kortrijk 1-3
De thuisploeg kon het best aan de wedstrijd beginnen, met een reuzenkans voor Isaac Kiese Thelin. Een goal viel er niet. Wel aan de andere kant, waar Jérémy Perbet tien minuten voor rust de 0-1 in doel kon tikken. Het ging van kwaad naar erger toen ook Victorien Angban nog een rode kaart kreeg.

Ook na de pauze kon Kortrijk weer vieren. Een zondagsschot van Abdul Ajagun belandde in doel. Al prikte Waasland-Beveren via Nana Ampomah meteen terug tot 1-2. Waasland-Beveren kreeg nog een unieke kans om de gelijkmaker te scoren, maar Thelin kon de strafschop niet benutten. In de allerlaatste minuten werd het zelfs nog 1-3.