VP Awards 2018: de beste linksachter uit de Jupiler Pro League

  VP Awards 2018: de beste linksachter uit de Jupiler Pro League

  Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 10:00do 17-05-2018 om 10:00

  Na tien maanden vol actie sluit de Jupiler Pro League straks haar deuren. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze coach een 4-2-3-1 uit. Deze maandag deel vier: de beste linksachter.

  Nana Asare (KAA Gent)
  Een pure linksachter is Asare al even niet meer, want bij de Buffalo’s voetbalt hij voornamelijk als linkerverdediger in een driemansdefensie. Ook al beleefde de genaturaliseerde Ghanees niet meteen zijn beste jaargang, zijn intrinsieke kwaliteit staat als een paal boven water. Bovendien heeft hij stilaan de ervaring om ook op mindere dagen belangrijk te zijn voor zijn team.

  Kristof D’Haene (KV Kortrijk)
  Onder Glen De Boeck leefde de kleine Kortrijkzaan weer helemaal op. Onder zijn voorgangers werd D’Haene geregeld een rijtje hoger geposteerd, maar als linksback maakte hij voor KVK pas echt het verschil. Door zijn tomeloze dadendrang dwingt hij de rechtsvoor van de tegenstander steevast in de achtervolging.

  Collins Fai (Standard Luik)
  In se is de Kameroener iemand voor op de rechterflank, maar door de matige prestaties van routinier Sébastien Pocognoli zag Ricardo Sa Pinto zich genoodzaakt om Fai op links te posteren. Dat werkte, ondanks het feit dat die stijf rechtsvoetig is, wonderwel. Zijn waanzinnige startsnelheid stelt hem in staat de steekjes die hij laat vallen, weer op te rapen.

  Brian Hamalainen (Zulte Waregem)
  Een ouderdomsdeken op deze positie in de Jupiler Pro League. Na een periode bij KRC Genk opteerde Hamalainen ervoor om zijn carrière verder uit te bouwen bij Essevee. Daar behoort hij nu al enkele jaren tot de steunpilaren. Met zijn gouden linkervoet toverde hij al meermaals een glimlach op het gezicht van Francky Dury, denk maar aan zijn heerlijke pegel tegen OH Leuven.

  Fortuna Nurio (Sporting Charleroi)
  Vooral in de beginmaanden van deze competitie maakte de Angolees bijzonder veel indruk. Fysiek leek Nurio wel onuitputtelijk, terwijl hij dat loopvermogen combineerde aan een bovengemiddelde techniek. Na verloop van tijd sloop er echter onzekerheid in zijn spel, waardoor Felice Mazzu geregeld de voorkeur gaf aan oude rot Francis N’Ganga.

  Jere Uronen (KRC Genk)
  Meer dan hem lief was, werd Uronen de voorbije maanden afgeremd door kleine kwetsuren. Intrinsiek is de Genkenaar echter misschien wel de meest talentrijke uit dit lijstje. Verdedigend laat de 26-voudige Finse international zich zelden in de luren leggen, terwijl hij offensief gevaar sticht met zijn haarfijne voorzetten.

  Wie vind jij de beste linksachter uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.

  Poll

  Wie vind jij de beste linksachter uit de Jupiler Pro League?

  (988 stemmen)

  Plaats een reactie

  donderdag 17 mei 2018 om 10:08
  Waar is Deschacht om uit te kiezen zeg? :)
  Vind ik leuk
  Geofpurple +5608
  donderdag 17 mei 2018 om 12:14
  Persoonlijk vind ik Skulasson ontbreken in dit lijstje. Voor de rest moelijk kiezen. Uronen ondertussen niet meer zeker van een basisplek. Nurio van hetzelfde. Dhaene vind ik hier niet thuishoren. Dus balans ligt tussen hamalainen, fai , asare. Als je gaat voor een verdediger die ook aanvallend iets kan betekenen , neem dan maar Hamalainen. Ga je voor meer pure verdediger dan toch maar Asare.
  Vind ik leuk
  12a34b +1078
  donderdag 17 mei 2018 om 16:50
  Skulason?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws