'Dankbaar' Everton ontslaat 'Big Sam': Hij stapte op een moeilijk moment in

'Dankbaar' Everton ontslaat 'Big Sam': "Hij stapte op een moeilijk moment in"

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018 om 10:39wo 16-05-2018 om 10:39

Sam Allardyce is niet langer de manager van Everton. The Toffees melden woensdagochtend via de officiële kanalen dat Big Sam per direct is vertrokken bij de nummer acht van het afgelopen Premier League-seizoen.

De ervaren 63-jarige manager was pas sinds eind november werkzaam op Goodison Park, waar hij het stokje overnam van de ontslagen Ronald Koeman. "Wij willen Sam graag bedanken voor zijn inspanningen gedurende het laatste half jaar", laat directrice Denise Barrett-Baxendale weten in een statement op de clubsite. "Hij stapte op een moeilijk moment in, maar heeft ons van stabiliteit voorzien. Daarvoor zijn we hem bijzonder dankbaar."

De club uit Liverpool wil niet onthullen waarom Allardyce zijn koffers heeft gepakt. Het vertrek van de oud-bondscoach komt echter niet uit de lucht vallen: zijn positie zou niet langer houdbaar zijn doordat hij niet door één deur kon met enkele spelers en doordat hij er niet goed op stond bij de supporters. Everton heeft aangekondigd zo snel mogelijk een nieuwe manager aan te stellen.

Plaats een reactie

zapperboy +1094
woensdag 16 mei 2018 om 11:35
Nu heeft hij een zee van tijd om te knabbelen op zijn kauwgom.
Vind ik leuk
Wolf1986 +1838
woensdag 16 mei 2018 om 13:10
Hij kon niet door één deur met verschillende spelers. Hij wordt niet voor niets Big Sam genoemd hé.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws