Club Brugge had hem kunnen kopen, hij was er nooit uitgespeeld

"Club Brugge had hem kunnen kopen, hij was er nooit uitgespeeld"

14-05-2018 20:45
3

Club Brugge heeft dit seizoen autoritair de titel genomen, maar één euvel konden ze niet oplossen. Het keepersprobleem hield aan. Wim De Coninck vond dat veel leed vermeden had kunnen worden.

Club gebruikte dit seizoen liefst vijf doelmannen, maar vond geen oplossing. "Er zijn wel Belgische keepers die het zouden kunnen, maar daar staan al bij voorbaat vraagtekens bij", klaagt De Coninck bij HLN Vista.

"Sammy Bossut zei vorige week al niet onterecht: "Als ze Gabulov halen, waarom zou ik dat niet kunnen gedaan hebben?'. En terecht. Is Gabulov beter dan Sammy Bossut? Helemaal niet. Ze hadden Bossut kunnen nemen en die zou goed genoeg zijn geweest. Hij zou er niet uitgespeeld zijn geweest, en dan waren er nu geen vraagtekens meer."

Club Brugge vatte het seizoen nog aan met Ethan Horvath, die volgens De Coninck veel te snel werd afgeschreven. "Ik denk wel dat die jongen genoeg klasse en talent heeft om door te breken, maar bij Club is het einde verhaal voor hem. Vergeet niet dat ze op een gegeven moment Ludovic Butelle, die zat in de C-kern, hebben teruggehaald als eerste doelman, hé. Die was afgeschreven, maar kreeg plots de voorkeur op Horvath."