foto: kbvb

'Nieuwe Rode Duivels' verliezen hun eerste interland(s), Frankrijk te sterk

'Nieuwe Rode Duivels' verliezen hun eerste interland(s), Frankrijk te sterk

12-05-2018 20:08

Sinds kort bestaan de eDevils. Het Belgische nationaal gamingteam speelde zaterdag zijn eerste interland. Die verliep niet zoals gehoopt. In Parijs verloren de 'online Rode Duivels' met 3-0 van Frankrijk. 

Op het programma stonden duels 1 tegen 1 op FIFA 18, maar ook 2-2 tegen. Er werd gespeeld in een best of 5-systeem. Na 3 matchen was het al voorbij. De Belgen verloren 3 keer.  Quentin Vande Wattyne (Royal Excel Moeskroen) en Stefano Pinna verloren hun duels. Daarna gingen Jason De Villers (Sporting Charleroi) en Geoffrey Meghoe de boot in tegen een Frans duo.

Voor beide landen was het de eerste officiële e-interland. Het fenomeen is nieuw Nederland en Engeland speelden een paar weken geleden de eerste e-interland. In Nederland is esport al een pak bekender dan in ons land. Daar is er al een heuse competitie tussen de ploegen uit de Eredivisie. Deze week wist Ajax daar beslag te leggen op het kampioenschap. In de finale versloeg het PSV. Volgend jaar zal er ook zo'n competitie in ons land zijn. 

Lees ookFiFA-commentator praat mond voorbij en geeft primeur weg: "Nóg mooier"