Zonnige start van afscheidstournee Wenger: ruime zege in Londense derby

Zonnige start van afscheidstournee Wenger: ruime zege in Londense derby

Gepubliceerd: zondag 22 april 2018 om 16:28zo 22-04-2018 om 16:28

Arsenal heeft zondag de thuiswedstrijd tegen stadgenoot West Ham United winnend afgesloten. Twee dagen na het bericht dat Arsène Wenger na dit seizoen opstapt, wonnen The Gunners met 4-1.

De zon scheen volop in het Emirates Stadium, waar Arsenal en West Ham er een leuke wedstrijd van maakten. Het duel ontbrandde echter pas ná rust. Nacho Monreal opende in de 51ste minuut de score met een fraaie volley na een corner van Granit Xhaka. Meteen na de goal sprong Wenger uit zijn stoel om het feestje mee te vieren.

Een kwartier later stond het echter weer 1-1. Marko Arnautovic maakte zijn tiende doelpunt van het seizoen. In de slotfase kwam het toch nog goed voor Arsenal, dat in een tijdsbestek van acht minuten drie keer scoorde. Aaron Ramsey en Alexandre Lacazette (tweemaal) waren de doelpuntenmakers.

In de slotfase klinkt 'there's only one Arsène Wenger' door het Emirates Stadium. De Franse manager heeft nog vier Premier League-wedstrijden voor de boeg bij Arsenal, voordat hij na 22 jaar afscheid neemt. The Gunners zijn al vrijwel zeker van de zesde plek.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws