Lach maar met Sa Pinto, maar ze gaan wel voor hem door het vuur

"Lach maar met Sa Pinto, maar ze gaan wel voor hem door het vuur"

21-04-2018 15:38
2

Aan het begin van het seizoen kwam Ricardo Sa Pinto voornamelijk in de aandacht als halve clown, maar geleidelijk aan heeft hij ook op het terrein respect afgedwongen. Na de bekertriomf op de Heizel presteert Standard ook in Play-Off 1 uitstekend. Jan Boskamp geniet.

"Ja, ja, lach maar met Sa Pinto", valt de Nederlander met de deur in huis bij Het Belang van Limburg. "Hij is toch met negen op twaalf begonnen in Play-Off 1. Het gaat vaak over zijn gedrag, maar hij heeft overal schijt aan. Ik vind het schitterend wat hij presteert."

De Portugees zette de kleedkamer volledig naar zijn hand. "Je ziet aan de reacties van de spelers dat ze gek van hem zijn", beaamt Boskamp. "Ze gaan door het vuur voor hem. De resultaten zijn fantastisch."

"'De Sa' won de beker en doet nu volop mee voor de tweede plaats. Stel je voor dat hem dat nog lukt, dan kan je het toch niet maken om hem buiten te zetten. Maar in voetbal kan alles. Ik blijf benieuwd of Michel Preud'homme komt", verwijst Boskamp naar de mogelijke ontwikkelingen komende zomer.