Mazzu: Denkt een koppel dat gaat scheiden aan die eerste, formidabele jaren?

Mazzu: "Denkt een koppel dat gaat scheiden aan die eerste, formidabele jaren?"

20-04-2018 18:32
3

Zelfs een succescoach als Felice Mazzu kan in zwaar weer terecht komen, zoveel is duidelijk. Na de 6-0-blamage bij Club Brugge werd de trainer van Sporting Charleroi uitgejoeld door de eigen supporters. Op zijn perspraatje voor de komst van AA Gent toonde Mazzu haar op de tanden. 

"Ik heb twintig jaar gezwoegd om in Eerste Klasse aan de slag te kunnen, een 6-0-nederlaag gaat me niet doen opstappen", stelde de Italobelg meteen duidelijk volgens RTBF. Al beseft hij maar al te goed dat het snel kan gaan in de voetbalwereld. Het zet Mazzu aan tot een filosofische overschouwing. "Wanneer een getrouwd koppel op het punt van scheiden staat, herinneren ze zich dan die vijf à zes formidabele eerste jaren, waarin ze op vakantie vertrokken en fantastische dingen beleefden?"

Waarna de trainer zijn punt wat verduidelijkte. "Het leven is nu eenmaal zo, men vergeet alles zeer snel. Bij de supporters is dat exact hetzelfde: hun club, dat is hun leven. Ik begrijp dan ook dat ze ontgoocheld zijn. Wij stellen ons elke dag opnieuw in vraag, staf en spelers. Ik plaats mezelf tussen mijn spelers, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje", roept hij op tot eendracht.

Zelfde Mazzu
Charleroi won amper één wedstrijd in 2018 en veroverde in haar Play-Off-1-campagne één schamel puntje tot nu toe. De recente negatieve reeks doet Mazzu echter niet twijfelen aan zijn aanpak. "Ik werk nog steeds op dezelfde manier: ik kom op hetzelfde uur toe, neem mijn ontbijt op hetzelfde uur, telefoneer op dezelfde manier, bereid mijn trainingen voor op dezelfde manier ... Ik heb het recht niet om te twijfelen, want ik ben de gids van deze groep", klinkt hij nog overtuigd.