De Roeck ziet eerste avontuur al meteen stoppen: Geen deuk in zelfvertrouwen

De Roeck ziet eerste avontuur al meteen stoppen: "Geen deuk in zelfvertrouwen"

20-04-2018 17:28
10

Op de dag waarop Arsène Wenger zijn afscheid aankondigde bij Arsenal FC, viel Jonas De Roeck min of meer hetzelfde te beurt, met dat verschil dat hij zelf op straat gezet wordt. Sint-Truiden beëindigt de onderlinge samenwerking aan het eind van het seizoen. De Roeck reageert daar waardig op.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het Play-Off-2-duel met KAS Eupen stond het nakende einde natuurlijk centraal. "Het is goed dat er nu duidelijkheid is", bekijkt De Roeck het volgens Sporza vanuit het standpunt van de club. "Iedereen weet nu wat er zal gebeuren. Ik had dat ook gevraagd."

"Er was gisteren een gesprek en het bestuur heeft zijn argumenten gegeven", licht hij toe. "De club heeft een bepaalde visie. Als de eigenaars willen veranderen, is dat hun volste recht. Ik ben blijkbaar niet de juiste persoon om hun visie voor de komende jaren te doen uitkomen." De Kanaries zijn sinds kort in handen van een groep ambitieuze Japanners.

Geen verkeerde keuze
De voormalige verdediger kreeg bij STVV voor het eerst de kans als coach op het hoogste niveau. Daar heeft hij, ondanks de jammerlijke afloop, veel van opgestoken. "Ik blijf wie ik ben. Ik ben professioneel blijven werken en dat zal ik blijven doen tot het einde van het seizoen", verzekert De Roeck. "We willen zo lang mogelijk meedoen voor groepswinst. Er is respect tussen mij en de spelers en ik denk dat ze zullen blijven strijden. Dat zijn we verplicht aan elkaar."

"Ik zal STVV altijd dankbaar blijven voor deze kans", vertelt hij nog. "Dat is het gevoel dat overheerst. Dit is geen deuk in mijn zelfvertrouwen. Ik zal op mijn manier blijven werken. Ik wil graag hoofdtrainer blijven. In het voetbal kan het snel gaan. Ik houd mijn ogen open voor opportuniteiten, maar nu ben ik bezig met de match tegen Eupen."