Belgische profvoetballer flirtte met de dood: 'Twintig procent overlevingskans'

  Belgische profvoetballer flirtte met de dood: 'Twintig procent overlevingskans'

  woensdag 18 april 2018 om 07:50

  Jonas Vinck – verdediger van het noodlijdende Lierse SK – is door het oog van de naald gekropen. De 22-jarige rechtsachter onderging een simpele meniscusoperatie, maar een ziekenhuisbacterie zorgde ervoor dat hij even voor zijn leven moest vrezen.

  Enkele dagen na de operatie werd de pijn steeds erger, dat terwijl het normaal juist lichter zou moeten worden. Vinck besefte dat er iets niet pluis was. "Maar toen ik een paar dagen later van de pijnstillers verlost was, voelde ik dat er iets niet pluis was. Ik liep in de living rond op m'n krukken met de tranen in de ogen", klinkt in Het Nieuwsblad.

  De knie van de Lierse-verdediger werd op het gegeven moment beenhard, het sein om naar het ziekenhuis te gaan. "Een ziekenhuisbacterie, was het verdict. Ze hebben toen meteen twee spuiten met pure etter uit mijn knie getrokken. Het volgende wat ik me herinner is dat ik wakker werd op de afdeling intensieve zorgen met allemaal draden aan mijn lijf."

  De dokter was meteen eerlijk. "Toen werd me verteld dat ik was binnengekomen met maar twintig procent overlevingskans… Dat was wel even slikken. Wat me heeft gered? Puur geluk denk ik", besluit Vinck.

  Plaats een reactie

  freeman +7335
  woensdag 18 april 2018 om 08:42
  Spoedige beterschap, Jonas !
  Vind ik leuk
  woensdag 18 april 2018 om 12:19
  spoedig en vooral volledig herstel. We duimen voor u
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk
  woensdag 18 april 2018 om 12:20
  Espoedog en voora volledig hetstel. We duimen voor u
  Vind ik leuk
  donderdag 19 april 2018 om 00:06
  Hoop dat je snel hersteld. Beterschap en veel sterkte in deze moeilijke periode.

  Die dokters en bestuur van ziekenhuizen verdienen geld als slijk. Ze zouden beter meer investeren om te zorgen die ziekenhuisbacterie niet meer kan voorkomen. Dikke de block zal wel niks ondernemen, want dan is ze haar postje kwijt na de verkiezingen. Zo iemand minister van gezondheid. Das echt om België belachelijk te maken. Besparen op medicatie... Mss dat ze bespaart op hare Cola!

  Prachtig dat je die bacterie verslagen hebt. Dat geeft toch mensen die zo dierbare verloren hebben een lichtpunt, dat de bacterie wel verslaanbaar is..
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Belgische profvoetballer flirtte met de dood: 'Twintig procent overlevingskans'