Champions League kan Gentenaar niet overtuigen om te blijven: Al meegemaakt

Champions League kan Gentenaar niet overtuigen om te blijven: "Al meegemaakt"

14-04-2018 07:20

Moses Simon heeft het stilaan wel gezien in België. De Nigeriaan vindt het hoog tijd om te vertrekken bij de Buffalo's. Hij heeft één competitie in gedachten: de Premier League.

"Mijn contract loopt op het einde van volgend ­seizoen af. Als ik goede Play-Offs speel en daarna een goed WK, is het juiste moment aangebroken om te vertrekken", verbergt hij zijn ambitie niet in Het Nieuwsblad.

Hij weet ook meteen naar welke competitie hij wil vertrekken: de Premier League. Een club uit de Championship laat hij links liggen. "Neen, dan ga ik niet. Dan blijf ik hier… of kies ik een andere optie." Ook de Champions League kan hem niet overtuigen om te blijven."De Champions League met Gent heb ik al meegemaakt", zegt hij.

Nigeriaanse PL-spelers
Simon acht zich ook wel goed genoeg om de stap naar de Premier League te zetten. Zeker als hij naar zijn ploeggenoten in de nationale ploeg kijkt. "Ik heb niet het gevoel dat het voetballers van een andere planeet zijn. Dat zij in Engeland spelen, heeft eerder met omstandigheden en geluk te maken."

"In de nationale ploeg zijn we evenwaardig, één team, zonder merkbaar onderling niveauverschil. Mocht ik hen bezig zien op tv en nooit met hen samenspelen of trainen, dan zou ik me misschien afvragen: Is het mogelijk? Kan ik dat niveau aan? Maar als je met hen samenspeelt, dan zeg je: Komaan man, dat moet ik ook kunnen", aldus Simon.