'Olympique Lyon denkt aan succestrainer, kansen voor Bayat en Vanhaezebrouck?'

'Olympique Lyon denkt aan succestrainer, kansen voor Bayat en Vanhaezebrouck?'

06-04-2018 11:25

De kans bestaat dat Claudio Ranieri volgend seizoen aan het roer staat bij Olympique Lyon. De Italiaanse trainer vertrekt na een seizoen hoogstwaarschijnlijk bij FC Nantes, na een niet al te succesvol huwelijk.

Er is een kans dat Ranieri aan de slag gaat bij Lyon, meldt het doorgaans goed ingevoerde Le Parisien. Nantes presteert onder de Italiaan uitstekend en staat op de achtste plek in de Ligue 1, maar toch is de relatie tussen club en trainer niet geweldig. Nantes is van mening dat Ranieri weinig jeugd de kans geeft en alleen maar denkt aan de korte termijn, in plaats van de lange termijn. Ranieri tekende afgelopen zomer een tweejarig contract, maar dient die mogelijk niet uit. 

Hoewel de naam van Ranieri hoog op het lijstje staat van Lyon, is het geen uitgemaakte zaak dat hij daar volgend jaar ook trainer is. Er zijn nog geen signalen dat de huidige trainer Bruno Genesio na dit seizoen vertrekt en Lyon heeft dan ook nog geen lijntjes uitgegooid naar mogelijke opvolgers. 

De club staat momenteel vierde, maar heeft er vertrouwen in dat de derde of misschien zelfs de tweede plaats nog behaald kan worden. Als de club zich niet weet te kwalificeren voor het miljardenbal, komt Ranieri mogelijk in beeld. Dat zal dan vooral af moeten hangen van Genesio zelf, die met Lyon een relatief teleurstellend seizoen achter de rug heeft. De club heeft Ranieri in ieder geval in gedachten.

Bij Leicester City maakte Ranieri zichzelf onsterfelijk door in zijn debuutseizoen kampioen van de Premier League te worden. In het daaropvolgende seizoen werd de 66-jarige trainer ontslagen. Sinds afgelopen zomer staat hij onder contract bij Nantes, maar de vraag is voor hoelang nog. Mocht Ranieri vertrekken bij Nantes, dan opent dat wellicht mogelijkheden voor Hein Vanhaezebrouck. Makelaar Mogi Bayat heeft immers een goede band met Nantes.