Anderlecht creëert nauwelijks kansen en staat achteraan op lemen voeten

"Anderlecht creëert nauwelijks kansen en staat achteraan op lemen voeten"

03-04-2018 10:13
4

RSC Anderlecht kon Play-Off 1 niet beginnen met een grotere opdoffer. Na een fletse prestatie leden de Brusselaars een 0-2-thuisnederlaag tegen AA Gent, waardoor ze de ploeg van Yves Vanderhaeghe over zich zagen springen in de stand. Peter Vandenbempt is messcherp voor Anderlecht.

"De prestatie tegen Gent was, om het eufemistisch uit te drukken, zeer bescheiden tot zwak", opent de journalist bij Sporza. "Er waren een paar momenten waarop Anderlecht de wedstrijd een andere richting had kunnen uitsturen, zoals die bal van Morioka op de paal of dat penaltygeval, maar Gent was gewoon de betere ploeg. Gent had meer kansen en was collectief en individueel beter."

"Het trio Dendoncker-Morioka-Kums werd opgegeten door het Gentse middenveld", is Vandenbempt streng. "Dat zijn toch de ervaren spelers die het verschil moeten maken bij Anderlecht, die de ploeg naar een hoger niveau zouden moeten tillen. Maar ze gaven niet thuis. De betere jongens waren jonge, onervaren spelers, zoals Saelemaekers en Gerkens."

Structureel probleem
De negatieve analyse bestaat al langer dan vandaag. "Anderlecht creëert nauwelijks kansen en staat achteraan op lemen voeten. Enkel Sels heeft een veel hogere score voorkomen. Het was een prestatie zoals er al zoveel zijn geweest dit seizoen. In de strijd om plaats twee en misschien wel in de strijd om Europees voetbal moeten de individuele spelers dringend hun niveau opkrikken en moet trainer Vanhaezebrouck oplossingen zoeken", adviseert Vandenbempt.