Lukaku schrijft geschiedenis en voegt zich bij select groepje aanvallers

Lukaku schrijft geschiedenis en voegt zich bij select groepje aanvallers

31-03-2018 16:58

Romelu Lukaku heeft zaterdagnamiddag geschiedenis geschreven. De Rode Duivel scoorde tegen Swansea City z'n 100e doelpunt in de Premier League. 

De spits van Manchester United is bovendien de vijfde jongste speler die daarin slaagt. Lukaku is momenteel 24 jaar en 322 dagen oud. Michael Owen was de jongste speler die 100 doelpunten scoorde in de Premier League. Hij was 23 jaar en 134 dagen oud. Robbie Fowler, Wayne Rooney en Harry Kane vervolledigen de top vijf.

Lukaku is dus meteen de jongste buitenlander in het selecte groepje. Hij is bovendien de eerste Belg die 100 doelpunten maakte. De aanvaller vertrok in de zomer van 2011 bij Anderlecht om zijn geluk te beproeven bij Chelsea. Na een jaartje op de bank trok hij op huurbasis naar West Bromwich Albion, waar hij zeventien doelpunten maakte.

Het seizoen daarop werd Lukaku uitgeleend aan Everton en hij trok de goede lijn door met 15 doelpunten. Het seizoen 2014-2015 (opnieuw uitgeleend aan Everton) was zijn minst productieve jaar met slechts tien doelpunten. Daarna besloten The Toffees Lukaku defenitief over te nemen van Chelsea en dat loonde, want de spits scoorde de voorbije twee seizoenen 43 doelpunten.

Afgelopen zomer betaalde Manchester United 85 miljoen euro plus bonussen om Lukaku naar Old Trafford te halen. Ondanks een pak kritiek maakte hij dit seizoen alweer vijftien doelpunten.

Bekijk de goal: Lukaku scoort z'n honderdste doelpunt in de Premier League