Piqué maakt groepsapp aan om Real-spelers te pesten: 'Kom op, waarom zo serieus?'

Piqué maakt groepsapp aan om Real-spelers te pesten: 'Kom op, waarom zo serieus?'

22-03-2018 11:42
5

Gerard Piqué houdt wel van een geintje, zeker als het geintje ten koste gaat van rivaal Real Madrid. In The Player's Tribune vertelt de centrale verdediger van FC Barcelona over een speciaal groepsgesprek met spelers van Real.

"Ik ga je wat inside information geven", begint Piqué. "Iedereen weet dat voetballers groepsgesprekken hebben op WhatsApp. Ik heb er een voor mijn vrienden van thuis en ik heb er een voor mijn teamgenoten van Barça. Maar mijn favoriete groepsgesprek zal je waarschijnlijk verbazen."

"Eerder dit seizoen, toen we al acht of negen punten voorsprong hadden op Real Madrid, heb ik een groep aangemaakt voor een aantal jongens uit de nationale ploeg van Spanje die bij Real of Barça spelen. Het enige wat we in die groep doen is shit praten tegen de ander, over Barça en Real! Het is geweldig - we zijn net kleine kinderen", onthult Piqué. 

De Spanjaard vertelt dat hij vorig seizoen, toen Real een stuk succesvoller was, uitgelaten Instagram-foto's van spelers zag langskomen met lyrische bijschriften. "Dit seizoen is het anders. Ze schrijven nu: Three points today. We must keep working harder! Dus dan stuur ik in de groepschat: Kom op jongens, waarom zo serieus? Dan doe ik er een huil- en lachemoji bij. Ik heb ook de naam van de groep bedacht. Hij heet 'CONGRATULATIONS!'", besluit Piqué zijn verhaal.