Exit Belgen bij Chelsea? Veel geweldige spelers die hen vlekkeloos vervangen

Exit Belgen bij Chelsea? "Veel geweldige spelers die hen vlekkeloos vervangen"

Gepubliceerd: maandag 19 maart 2018 om 20:03ma 19-03-2018 om 20:03

Het lijkt er steeds meer op dat Chelsea FC het volgend seizoen zonder Rode Duivels zal aanvangen. Michy Batshuayi werd afgelopen winter al verhuurd, terwijl Eden Hazard en Thibaut Courtois niet langer op dezelfde golflengte zitten met de Londenaren.

Beide ambitieuze landgenoten balen van de mindere prestaties van The Blues en hebben bovendien geen opperbeste relatie met Antonio Conte. Daarnaast is er vanzelfsprekend voldoende interesse vanuit het buitenland. Zo werd grootmacht Real Madrid de laatste tijd zowel met Hazard als Courtois geregeld in verband gebracht. William Gallas, ex-verdediger van Chelsea, beseft dat maar al te goed. Toch moeten de Engelsen niet tot het uiterste te gaan om de Rode Duivels aan boord te houden, oordeelt hij.

"Om eerlijk te zijn: er zijn zoveel geweldige spelers die Hazard en Courtois vlekkeloos kunnen vervangen", tekende Het Laatste Nieuws op. "Het is de taak van de scouts om die kandidaten op te sporen. Soms moet je nu eenmaal accepteren dat je beste spelers de club willen verlaten om in een andere competitie aan de slag te gaan. Vaak is dat wanneer ze al voldoende prijzen - zoals de titel in de Premier League of de FA Cup - op zak hebben. Ze zullen ook de Champions League willen winnen en misschien dat ze daarom stilaan azen op een vertrek", denkt de Fransman.

Kinderwens
Daarnaast is er nog een andere factor van invloed. "Wat ook meespeelt in de beslissing van een speler, is van welke club ze fan waren in hun kindertijd", aldus Gallas. "De droom van Hazard was altijd om voor Real Madrid te spelen. Chelsea zijnde moet je dat dan gewoon accepteren. Eden heeft de club immers heel wat mooie jaren bezorgd. Nu is het tijd voor verandering, dus laat je die jongen best vertrekken. Hetzelfde bij Courtois, want ik ben er zeker van dat er voldoende spelers zijn om hun leemte op te vullen", herhaalt hij.

Poll

Wat moeten Hazard en Courtois doen?

(382 stemmen)

Plaats een reactie

Vaneigens +1270
maandag 19 maart 2018 om 20:54
De poll is duidelijk :)
Vind ik leuk
maandag 19 maart 2018 om 21:11
Inderdaad , 8% denkt niet helder na. ;)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws