Tegenvallende bekerfinale krijgt dertig extra minuten

17-03-2018 22:41
12

In de Belgische bekerfinale tussen KRC Genk en Standard is er zaterdag in de reguliere speeltijd niet gescoord. We gaan dus verlengen met 0-0 op het bord.

Op papier leek Genk – Standard een interessante affiche. Maar op een keihard veld was het in de eerste helft toch een pak minder. Niemand wilde een foutje maken en het vuur bleef uit.

Voor de match was het er wel vuur dankzij de fans, maar na het eerste fluitsignaal viel er minder te beleven. In de eerste vijf minuten leken we nog een echte cupmatch te krijgen met twee/drie venijnige fouten van Standard, maar echt leuk werd het op de Heizel niet voor de pauze. Genk kwam wel almaar beter in de partij, maar veel kansen leverde dat niet op. Vukovic en Gillet – die de voorkeur kreeg op Ochoa – kenden 45 rustige minuten.

Wie in de tweede helft had gerekend op een interessantere pot voetbal, kwam bedrogen uit. De twee ploegen hielden elkaar constant in evenwicht. Pozuelo en Carcela kregen hun ploegen niet aan het voetballen. In de 86e minuut moest Gillet eindelijk eens een keer ingrijpen. De doelman reageerde na een corner knap op de kopbal van Aidoo. Maar na 90 minuten stond er nog altijd 0-0 op het bord en kregen we verlengingen.