'Pep is persoon met laag zelfbeeld, die er alles aan doet anderen te misleiden'

  'Pep is persoon met laag zelfbeeld, die er alles aan doet anderen te misleiden'

  Gepubliceerd: dinsdag 13 maart 2018 om 12:30di 13-03-2018 om 12:30

  Dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt heeft in zijn boek hard uitgehaald naar Pep Guardiola. De arts werkte 38 jaar bij Bayern München, tot Guardiola kwam en hem wegjaagde bij de club.

  Müller-Wohlfahrt vertrok uiteindelijk nadat Guardiola hem voor de spelersgroep had uitgescholden en hem de schuld had gegeven van de lange blessurelijst en de daaropvolgende nederlaag tegen FC Porto. 'Ik denk dat Pep Guardiola een persoon is met een laag zelfbeeld, die er alles aan doet om anderen te misleiden. Hij lijkt in constante angst te leven om zijn macht en autoriteit te verliezen', publiceert Bild een deel uit het boek van Müller-Wohlfahrt.

  'Onder Guardiola veranderde het klimaat bij Bayern München en het werd steeds duidelijker dat hij mij en mijn team niet vertrouwde. Aan de ene kant was hij totaal ongeïnteresseerd in medische problemen en aan de andere kant verwachtte hij wonderen van ons. Guardiola werd vaak neergezet als een innovatieve, revolutionaire coach. Maar bij Bayern München heeft hij de klok teruggezet.'

  'Hij wist alles beter. Een haastige arming-up van vijf minuten was genoeg. Maar dat was het niet. Bij het WK voor clubs in Marokko zag iedereen dat Bayern niet fit was. Maar ik kon Pep niet bereiken met mijn werkwijze. Zelfs mijn verslagen over geblesseerde spelers interesseerden hem niets. Wanneer ik met hem probeerde te praten, draaide hij zich om en liep hij weg', aldus Müller-Wohlfahrt.

  Plaats een reactie

  dethklok28 +4863
  dinsdag 13 maart 2018 om 12:48
  Wat een onzin...
  Vind ik leuk
  Daydreamer +5141
  dinsdag 13 maart 2018 om 13:13
  Dethklok, weet je dat zeker? Ik ben een groot voorstander van Guardiola, in mijn ogen nog steeds een geweldige trainer en mens voor zover ik (en jij) kan inschatten... Dat wil echter niet zeggen dat ik blind wil zijn voor zijn mindere kanten he!
  Een verhaal heeft altijd verschillende kanten en zoals mijn oma altijd zei: Iedereen heeft gelijk op zijn manier!
  Het zal duidelijk geen klik geweest zijn tussen de trainer en de arts en de waarheid zal ergens in het midden liggen.
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4863
  dinsdag 13 maart 2018 om 14:12
  Ja ik ben zeker dat ik het woord niet geloof van een ontslagen werknemer. Zeker niet als je ziet dat in die periode er veel blessures waren. Maar daar ging het Pep zelfs niet om. Wel dat het te lang duurde voor spelers terug op te lappen. Als ze dan toch kwamen vielen ze terug uit omdat er foute diagnoses waren de eerste keer. Andere ploegen hadden ook blessures maar slaagden er wel sneller in om ze fit te krijgen.

  En beweren dat ze onder pep een stap achteruit gezet hebben is helemaal van de pot gerukt. Speelden mooier en moderner toen hij kwam.
  Daarboven is de trainer de eindverantwoordelijke. Als pep komt zal alles op zijn manier moeten gaan en als je dan iemand hebt die er al lang werkt en er zijn eigen idee op na houdt, sorry dan houdt het op. De manager krijgt de lof bij succes maar ook de hoon bij verlies. Pep heeft zelfs gedeeltelijk de nationale ploeg beinvloed. Aangezien spelers die hij bij Bayern had ging uitspelen op andere posities. En die spelers zijn nu ook international op die positie.

  En Pep een laag zelfbeeld? Dat zou kunnen. Maar dat zou hem net sieren.

  Dus ja hier geloof ik echt in. (Kan je zeker zijn? Nee je kan met niets zeker zijn, maar van een ontslagen werknemer verwacht ik zoiets wel. Verder heeft Bayern ook geprobeerd zijn contract te verlengen. Dus zelfs het bestuur toen koos eerder voor pep als voor de dokter. Dus zou ik als dokter zijnde mss toch eens in de spiegel kijken...
  Vind ik leuk
  Daydreamer +5141
  dinsdag 13 maart 2018 om 17:30
  Ik denk toch dat je een verkeerd beeld hebt van deze "dokter" hoor!? Hij is de clubarts geweest van Bayern gedurende 38!? jaar, is ook al 23 jaar arts van het Duitse elftal...
  Heeft tal van bekende sportlui succesvol behandeld, waaronder Klinsmann, Ronaldo, Owen, Gerrard, Usain Bolt, enz...
  Dit toont net de domheid en eerzucht van een club en zijn trainer! De roep naar imago, instant succes, enz... Duurzaamheid, respect, intelligentie, allemaal niet meer belangrijk!
  Dus als je me vraagt aan wiens woord ik het meeste waarde hecht? Makkelijk: Aan degene die al 40 jaar zijn vak succesvol uitoefent en ook nog een stel brains heeft en alles nuchter, objectief en wetenschappelijk onderbouwd kan bekijken.
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4863
  dinsdag 13 maart 2018 om 18:57
  Kan mij niet schelen. Ander bazen ander wetten.
  En als je dan toch zo op de hoogte bent dan weet je ook dat het dat jaar de spuigaten uitliep.
  Als Guardiola nu bij al zijn ploegen constant geblesseerde spelers had dan zou ik nog zeggen. Maar dat is niet het geval ook. En voor de rest ga ik verder op hetgene mijn pa mij altijd zei. In geval van discussie heeft baas altijd gelijk.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws