Sven Kums voelt de bui al hangen: 'Daar moet ik op dit moment niet aan denken'

Sven Kums voelt de bui al hangen: 'Daar moet ik op dit moment niet aan denken'

03-03-2018 12:45
2

Sven Kums keerde vorige zomer door de grote poort terug naar de Jupiler Pro League. Maar de middenvelder kon de hoge verwachtingen nog niet inlossen. Op een selectie voor het WK in Rusland rekent Kums al langer niet meer.

"Ik weet van mezelf ook dat het toen beter kon", vertelde Kums in Het Nieuwsblad. "Dat heeft de coach me achteraf ook duidelijk gemaakt. Ik snap wel dat er soms meer verwacht wordt van mij. Ik ben toegekomen langs de grote poort. Dan is het normaal dat het publiek veel van je verwacht."

Spijt van zijn transfer heeft hij vooralsnog niet. "Ik speel hier in mijn achtertuin. Bij de club waar ik ben opgegroeid en waar ik vroeger nog ballenjongen ben geweest.  Natuurlijk had ik ook liever betere resultaten gezien. Je komt naar Anderlecht om zo veel mogelijk te winnen. Of ik nu zou tekenen voor een tweede plaats? Nooit. Het blijft wel Anderlecht."

Kums werd al een paar keer opgeroepen voor de nationale ploeg, maar op een selectie voor het WK rekent hij niet meer. "Ik moet realistisch zijn: op dit moment zijn er betere spelers op mijn positie. Het WK halen wordt moeilijk. Op dit moment moet ik daar dus niet aan denken", besloot Kums.