Timmermans maakt gehakt van Ferrera: ''Beter vróéger ontslagen''

Timmermans maakt gehakt van Ferrera: ''Beter vróéger ontslagen''

02-03-2018 10:40
6

Het water staat KV Mechelen tot aan de lippen. Met nog slechts twee matchen te gaan, heeft Malinwa de rode lantaarn in handen. Volgens voorzitter Johan Timmermans is het voor een groot deel de schuld van ex-coach Yannick Ferrera dat de club in deze zware situatie terecht is gekomen.

KV Mechelen viel vorig seizoen op de laatste speeldag net buiten de top-6. Mechelen hoopte nog op een Europees ticket, maar in de Play-Offs liep het flink mis. "Voor mij is alles begonnen vlak voor die 7-0-nederlaag in Sint-Truiden, de laatste match van vorig seizoen. De dag voordien heeft Ferrera aan onder anderen Schouterden en Paulussen gezegd dat ze hier niet meer zouden spelen. Terwijl dat niet het standpunt van de club was, net als bij het vertrek van Chen'', doet Timmersmans zijn verhaal in de Gazet van Antwerpen.

Na de zomer begon KVM vervolgens met zeven matchen zonder overwinning, wat voor nog meer onrust zorgde. Desondanks mocht de populaire Ferrera (nog) blijven zitten. "Op dat ogenblik werd Ferrera wel op handen gedragen. Door heel velen. Als je dan zegt 'Daar is de deur', krijg je 12.000 man op je dak.''

Mechelen gaf hem het voordeel van de twijfel, maar op 23 oktober was na een 8 op 33 de maat vol. ''We hebben hem vaak gecorrigeerd en erop aangesproken, maar elke keer was er een nieuw verhaal. Was het gras te lang, voelde hij zich toch beter bij een topclub en dergelijke meer. Dus: hadden we beter verdergegaan met Ferrera? Ik hoor mensen die betrokken zijn bij de club zeggen: We hadden hem beter vróéger ontslagen."

Lees ook: 'KV Mechelen-voorzitter maakt de Mos af na ongelukkige uitspraak'