Strijd om Play-Off 1 barst nu echt helemaal los: 'Je kan er niet naast kijken'

Strijd om Play-Off 1 barst nu echt helemaal los: 'Je kan er niet naast kijken'

20-02-2018 23:04
1

Met nog drie speeldagen te gaan belooft de strijd om Play-Off 1 bijzonder spannend te worden. Onder andere Genk, Antwerp, KV Kortrijk, Standard en Waasland-Beveren strijden nog om een plekje bij de eerste zes. Franky Van der Elst probeert de laatste zes te voorstellen.

Franky Van der Elst ziet naast (zo goed als) zekere Club Brugge, Charleroi, Gent en Anderlecht nog één topfavoriet om in Play-Off 1 te eindigen. "Je kan er niet naast kijken: van de zes kandidaten staat Kortrijk er het best voor", klinkt het in Het Belang van Limburg.

"Het heeft een bonus op Standard, het heeft thuis sinds de komst van Glen De Boeck bijna alles gewonnen en het heeft in 2018 nog maar één veldgoal geslikt. Dat zijn serieuze adelbrieven. Het is nu aan de spelers om het af te maken. Eenvoudig wordt dat niet."

Toch waarschuwt hij de Kerels nog. "Natuurlijk hebben ze tweemaal het thuisvoordeel en fysiek zijn ze sterk. Maar om nu te zeggen dat ze zomaar zes of zeven op negen gaan pakken... De derby tegen Zulte Waregem is niet te onderschatten en Club Brugge en Charleroi zijn de nummers één en twee. Als ze hun niveau kunnen aanhouden, zie ik ze slagen. Maar ze zullen goed met de druk moeten omgaan", besluit hij.